در سال های اخیر استفاده از شیرآلات توکار به دلیل زیبایی ظاهری و جلوه ی ویژه ای که به محیط سرویس ها می دهد ، بیش از پیش مورد استقبال مصرف کنندگان حوزهی تجهیزات و شیرآلات ساختمانی قرار گرفته و برند های تولید کنندهی شیرآلات ، مدل های متنوعی از شیرآلات توکار را تولید و روانه بازار کرده اند.
انواع شیرآلات توکار:
1_ شیر دوش توکار 2_ شیر توالت توکار 3_ شیر روشویی توکار
1_ شیر دوش توکار:
شیرآلات توکار حمام در حالت کلی شامل پلیت (قاب و اهرم) ، میله دیواری یا میله سقفی ، سردوش ثابت ، سردوش متحرک یا همان گوشی دستی ، آبریز ، براکت یا زانو توکار و شلنگ دوش میباشد که در اکثر برند ها همچون شودر دارای تیپ بندی هستند و ترکیب های متفاوتی از اجزای توکار را شامل می شود. لازم به ذکر است در برخی مدل ها ، آبریز دارای خروجی آب برای سردوش متحرک می باشد و در صورت نداشتن این خروجی می بایست از زانو توکار جهت انتقال آب به شلنگ دوش و سردوش متحرک استفاده نمود
2_ شیر توالت توکار:
شیرآلات توکار توالت اجزای زیادی ندارند و در حالت کلی فقط پلیت یا همان قاب و اهرم در کنار مغزی قسمت اصلی آن می باشد. در انتها یک زانو دیواری و یک شلنگ توالت برای سرویس کفایت می کند. البته مدلی از شیرآلات توکار توالت را میتوان با دو خروجی پیاده سازی کرد به گونه ای که یک خروجی برای بیده توالت فرنگی و دیگری برای شلنگ توالت باشد. در این نوع از شیر توالت توکار باید از مغری توکار با دو خروجی آب استفاده کرد و پلیت نیز باید دارای سوپاپ جهت انتقال آب بین شلنگ و بیده باشد.
3_ شیر روشویی توکار:
شیرآلات توکار روشویی معمولا دارای دو طرح کلی یک تکه و دو تکه هستند. اقلام شیر روشویی توکار عبارت است از مغزی توکار ، آبریز ، اهرم و قاب.
تفاوت شیرآلات توکار و روکار:
شیرآلات توکار به صورت کلی به شیرآلاتی گفته میشوند که بخشهای اصلی آنها مثل لولهها، اتصالات و یا کارتریج آنها داخل فضای دیوار نصب میشوند و شما آنها نمیبینید.
برای اینکه بتوانیم به صورت گستردهتری در مورد این شیرآلات دانش و اطلاعات کسب کنیم بهتر است به صورت مقایسهای آنها را با شیرآلات روکار مقایسه کنیم. اولین مورد بحث، خارجی و داخلی بودن شیرآلات است که همانطور که از نام آنها پیداست و پیشتر به آن اشاره کردیم قسمت اصلی شیرآلات توکار داخل فضای دیوار قرار میگیرند.
این در حالی است که شیرآلات رو کار در خارج از فضای دیوار هستند و ما به تمامی اتصالات و اجزای آنها دسترسی داریم. بزرگترین تفاوت عمده بین شیرآلات توکار و روکار در نحوه نصب آنها است.
شیرآلات توکار معمولاً نصب سختتری دارند و برای اینکه بخواهیم شیرآلات منزلمان را توکار انتخاب کنیم، باید در حین ساختن ساختمان این انتخاب را انجام دهیم تا فضای این شیرآلات را در داخل دیوار طراحی کنند و خالی بگذارند. این در حالی است که ما برای شیرآلات روکار دیگر نیازی نیست که در پیش از ساختن کار تصمیمگیری و انتخاب کنیم. نصب شیرآلات روکار دقیقاً بعد از اتمام ساخت ساختمان و در آخرین مراحل انجام میگیرد.
مزایا و معایب شیر توکار:
مزایا:
1_ شیرآلات توکار به علت قرار گرفتن در دیوار از یک لایه محافظ برخودارند که موجب میشود صدمات خاصی به آنها وارد نشود و در برابر پوسیدگی نیز مقاومتر باشند. همین موضوع باعث افزایش عمر شیرهای توکار میشود.
2_ این شیرآلات نسبت به شیرآلات کلاسیک اهرمی زیبایی بیشتری دارند و میتوانند فضای سرویس بهداشتی را خاص و لوکس جلوه دهند.
3_ شیرآلات توکار نیاز به فضای کمتری دارند و برای محیطهای کوچک بسیار مناسب هستند.
4_ تمیز کردن این شیرآلات بسیار راحتتر از شیرآلات روکار است.
5_ کاهش در مصرف آب یکی از مهمترین مزایای شیرآلات توکار است.
معایب:
1_ نصب دشوار:
نصب شیرآلات توکار نسبت به شیرآلات روکار سختتر است و برای این کار نیاز به زمان بیشتر، تجهیزات و کمک گرفتن از متخصص دارید؛ زیرا باید تمام لولهکشیها و قسمتهای خاصی از شیر درون دیوار قرار بگیرند.
2_ هزینه بالای اجرا:
یکی از فاکتورهای مهم در خرید و نصب شیرآلات هزینههای آن است. اجرای این شیرآلات درون دیوار انجام شده و در خانههای قدیمی نیاز به تخریب بخشی از دیوار و جایگذاری لولهها و اتصالات دارد که همه این موارد باعث بالا رفتن هزینههای اجرا خواهد شد.
3_ تعمیر سخت:
ممکن است قسمت خارجی شیرآلات توکار شما خراب شوند در این صورت به راحتی به قسمت معیوب دسترسی داشته و میتوانید آن را تعمیر کنید ولی اگر قسمتهای نصب شده در دیوار دچار خرابی شوند باید دیوار را خراب کرده تا بتوانید آن را تعمیر کنید. اینکار هم زمان زیادی نیاز دارد، هم هزینه بالایی در پی خواهد داشت.
4_ نیاز به فضای کافی در دیوار:
شاید شیرهای توکار در خانهها و فضاهای کوچک بهترین انتخاب باشند، اما در اینجا ضخامت دیوار اهمیت پیدا میکند و برای نصب شیرآلات توکار و تجهیزات وال هنگ مانند فلاش تانک توکار، نیاز به فضای کافی در دیوار است. به همین دلیل در دیوارهایی با ضخامت کم امکان نصب این تجهیزات وجود ندارد.
5_ آسیب به دیوارها:
در صورت خرابی لولهها و شیرآلات امکان نشتی آب و نفوذ آن به دیوار وجود دارد. این نشتی میتواند باعث آسیب دیدن دیوار شود. البته در برخی از مدلها از صفحه فلزی نگهدارنده و لاستیک دیافراگم استفاده میشود تا امکان نفوذ آب و در پی آن خرابی دیوار وجود نداشته باشد.
6_ گرفتگی توسط رسوبات:
در اکثر شیرهای توکار از سوپاپ یا دایورتر برای انتقال آب به سر دوش استفاده میشود. از آنجایی که آب همیشه رسوباتی همراه خود دارد با گذشت زمان موجب گرفتگی، کاهش فشار آب یا حتی شکستن سوپاپ میشود. در بعضی مدلها با حذف کردن سوپاپ و تعبیه دایورتر در کارتریج از این مشکل جلوگیری میشود.
برای خرید انواع شیرآلات روکار و توکار مانند انواع شیرآلات حمام، روشویی و… میتوانید به فروشگاه هوم مدرن مراجعه کنید.